Beveiligde mail

Er verschijnen regelmatig alarmerende berichten in het nieuws over gehackte mailadressen, zelfs van overheden of van grote organisaties. Dat betekent dat er mensen actief op zoek zijn naar manieren om e-mailadressen te hacken. Hoe zorg je ervoor dat jouw mailadres niet gehackt wordt?

E-mail is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. We gebruiken het voor werk, voor communicatie met vrienden en familie en om aankopen bij webshops te doen. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat onze mailadressen veilig zijn. Zeker als ondernemer is e-mail onmisbaar voor de goede werking van je bedrijfsprocessen.

Waarom heb ik beveiligde e-mail nodig?

Je mailadres is een unieke aanduiding van jou als persoon of als bedrijf. Net zoals je telefoonnummer of adres wordt het gebruikt om met je te kunnen communiceren. Maar omdat het mailadres een unieke aanduiding is, is het ook een interessant doelwit voor hackers. Ze kunnen er bijvoorbeeld mee phishingmails naar je toe sturen of andere soorten malware toezenden.

Wat is phishing?

Phishing is een aanval waarbij hackers proberen in te loggen op jouw mailadres door middel van een vervalsing van een bekende website. Je krijgt dan bijvoorbeeld een mailtje met een link naar wat je denkt dat is inloggen op jouw mailadres, maar wat eigenlijk een vervalsing is. Als je dan toch inlogt, worden jouw gegevens gestolen.

Hoe kan ik zien of mijn mailadres is gehackt?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt zien of jouw mailadres is gehackt. Als je mailaccount regelmatig mailberichten stuurt waarvan je niet weet hoe ze daar terecht zijn gekomen, is er mogelijk iemand anders in jouw account aan het werk. Als je mailadres is gehackt, is het raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met je mailprovider.

Wat zijn de gevolgen van een gehackt mailadres?

Een gehackt mailadres betekent eigenlijk dat iemand anders toegang heeft tot jouw mails. Die persoon kan dan lezen wat er in jouw mailberichten staat, maar kan ook mailberichten versturen namens jou. Dit kan erg vervelend zijn, want zo kan de hacker bijvoorbeeld mailberichten sturen naar je contactenlist met malware of phishinglinks. Ook kan hij mailberichten wissen of aanpassen, waardoor je belangrijke informatie kwijtraakt.

Hoe kan ik mijn mail beveiligen?

Er zijn verschillende manieren waarop je mailadres veiliger kunt maken. Een eerste belangrijke stap is het gebruik van een goed wachtwoord. Dit wachtwoord moet minimaal acht karakters lang zijn en mag niet een woord uit het woordenboek bevatten. Het wachtwoord moet ook regelmatig gewijzigd worden, bij voorkeur elke maand.

Wat is two-factor authentication?

Een andere goede beveiligingsmaatregel is two-factor authentication. Dit houdt in dat je, naast je wachtwoord, ook een tijdelijke code moet invoeren om toegang te krijgen tot je mailadres. De code wordt bijvoorbeeld naar je mobiele telefoon gestuurd of via een app opgehaald. Dit maakt het voor hackers moeilijker om toegang te krijgen tot je mailadres.

Wat is een versleutelde e-mailverbinding?

Een versleutelde e-mailverbinding is een verbinding die is beveiligd met een code. Dit maakt het voor hackers moeilijker om de mailberichten af te luisteren of te lezen. SSL of TLS is de naam van de technologie waarmee mailberichten automatisch versleuteld worden. Het is aan te raden om een mailprogramma te gebruiken dat versleutelde e-mailverkeer via SSL of TLS ondersteunt. Daarnaast moet ook je e-mailprovider de mogelijkheid van SSL of TLS bieden.

Een laatste stap die je kunt ondernemen is het gebruik van een mailencryptieprogramma, zoals PGP of GPG. Dit zijn programma’s die ervoor zorgen dat je mailberichten extra beveiligd zijn met een wachtwoord. Alleen degene met het juiste wachtwoord kan de mailberichten dan lezen. PGP en GPG zijn gratis te downloaden van internet.

Beveiligde mail via Max van Kekeren IT

Als je kiest voor zakelijke e-mail van Max van Kekeren IT, dan kies je voor veilige mail. We zijn altijd op de hoogte van de laatste beveiligingstechnieken en doen er alles aan om op serverniveau de mail zo veilig mogelijk te houden. We bieden SSL of TLS versleuteling met de hoogste encryptiemogelijkheden. Hierdoor is het voor hackers vele male moelijker om mailberichten af te luisteren of te lezen.

Max van Kekeren IT staat garant voor een veilige mailoplossing. Neem contact op met Max van Kekeren IT voor meer informatie over beveiligde mail.

Beveiligde mail van max
Open chat
1
Hulp nodig?
Hi 👋,
Hoe kunnen we helpen?