Cloud hosting support

Als je een website, webshop of webapplicatie in de cloud host, of laat hosten, dan ben je op zoek naar de beste ondersteuning die er is. Juist als er iets niet goed gaat op het gebied van hosting, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van de beste hulp. In dit artikelen leggen we uit wat cloud hosting support is en waar je op moet letten.

Wat is shared hosting?

Shared hosting is de traditionele manier van hosting. Je huurt een server in bij een hostingprovider en je deelt die server met andere klanten van die provider. Bij shared hosting draait je website op hetzelfde IP-adres als die van andere websites. Ook dezelfde serverconfiguratie wordt voor iedereen gebruikt. Shared hosting is een goede oplossing als je een kleine of middelgrote website hebt. De kosten zijn relatief laag omdat je de server met anderen deelt.

Wat is cloud hosting?

Bij cloud hosting maak je gebruik van meerdere servers, die allemaal met elkaar verbonden zijn in een netwerk. Denk hierbij aan een cloud als beeldmetafoor. Je bent niet afhankelijk van één server, maar je maakt gebruik van de kracht van alle servers in het netwerk. Dit betekent dat je website sneller laadt en beter draait. Cloud hosting is daarom een uitstekende oplossing voor grotere websites, webapplicaties of webshops.

Focus op groei met cloud hosting

Met cloud hosting kun je gemakkelijker groeien. Als je website meer bezoekers krijgt, of als je een nieuwe webapplicatie wilt maken, dan kun je eenvoudig extra servers aan laten sluiten op het cloud netwerk. Dit kan vaak dezelfde dag nog geregeld worden, zodat er snel ingespeeld kan worden op de groei van je website of webapplicatie.

Waar moet je op letten bij het kiezen van cloud hosting?

Als je cloud hosting overweegt, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Let bij het kiezen van een cloud hostingprovider goed op de volgende punten:

  • Security: kies voor een provider die gebruik maakt van de beste beveiligingsmaatregelen.

  • Snelheid: cloud hosting is sneller dan shared hosting, maar let wel op de load time van je website. Kies voor een provider die garant staat voor snelle servers en een snelle netwerkverbinding.

  • Uptime: kies voor een cloud hostingprovider met een hoge uptime, zodat je website altijd bereikbaar is.

  • Flexibiliteit: cloud hosting is schaalbaar, dus kies voor een provider die je kan helpen groeien als je website groeit.

Ondersteuning bij Cloud hosting

Misschien nog wel het belangrijkste waar je op moet letten bij het kiezen van cloud hosting, is de cloud hosting support. Cloud hosting support is eigenlijk niet anders dan gewone hosting support. Je krijgt hulp bij het installeren, configureren en onderhouden van je server en applicaties. Cloud platformen zijn echter complexe systemen met veel onderdelen die met elkaar communiceren. Dit maakt cloud hosting support extra belangrijk.

Een cloud hostingprovider zal je helpen met het installeren en configureren van de cloud omgeving, maar ook bij het onderhoud ervan. Een goede cloud hosting support is 24/7 beschikbaar, zodat je altijd hulp krijgt als er iets mis gaat met je cloud omgeving.

Cloud hosting support door Max van Kekeren IT

Max van Kekeren IT is een hostingprovider met jarenlange ervaring in cloud hosting. Wij bieden cloud hosting support op maat, zodat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Cloud hosting support