13 beste e-mailhosting voor kleine bedrijven in 2024: een gedetailleerde vergelijking

13 beste emailhosting services voor kleine bedrijven in 2024: een gedetailleerde vergelijking

Bent u een klein bedrijf dat worstelt met het beheer van uw e-mailsystemen en tegelijkertijd met een groot aantal andere taken?

De sleutel tot uw probleem is emailhosting. Deze service neemt de e-mailservers over en bevrijdt bedrijven van deze taak. Het is vergelijkbaar met het hebben van een toegewijd IT-team dat ervoor zorgt dat uw communicatietrajecten altijd beschikbaar, veilig en soepel verlopen.

Dit is vooral gunstig voor kleine bedrijven die mogelijk niet over de nodige middelen of expertise beschikken om een interne e-mailserver te beheren. In deze blogpost wordt het belang ervan benadrukt en hoe veelvoorkomende problemen, zoals beveiligingsrisico’s en technische probleemoplossing, worden aangepakt.

Bovendien helpen we u bij het kiezen van een service die aansluit bij uw behoeften en introduceren we enkele van de beste email hosting providers die ideaal zijn voor kleine bedrijven. Laten we verder lezen!

Table of Contents
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kort overzicht van emailhosting

  Emailhostingservices bieden servers voor het hosten van uw e-maildomeinen. U betaalt een vergoeding en ontvangt van deze providers aangepaste e-maildomeinen. Dit verschilt van gratis diensten zoals Google of Yahoo, die vooral voor persoonlijk gebruik zijn.

  E-mailhosting is meer geschikt voor bedrijven of particulieren voor professioneel gebruik. Een gratis service-e-mailadres kan bijvoorbeeld → [email protected] zijn. Een gehoste e-mail kan → [email protected] zijn.

  Grote bedrijven hebben vaak interne e-mailservers, wat voor kleine bedrijven duur kan zijn. In plaats daarvan kunnen ze servers huren van e-mailhostingproviders. Veel betrouwbare hostingproviders, zoals Maxvankekeren-IT, bieden e-mailhostingdiensten aan als extra service.

  U kunt bijvoorbeeld Business Email toevoegen aan uw managed webhosting voor slechts 1.99/maand.

  Nu we e-mailhosting hebben behandeld en waarom u deze mogelijk nodig heeft, gaan we enkele van de beste e-mailhostingproviders voor kleine bedrijven verkennen en vervolgens dieper ingaan op de technische kant (vergelijking van e-mailprotocollen).

  Emailhostingservices verkennen

  Bekijk de volgende vergelijkingstabel voor emailhosting voor startups en kleine bedrijven.hosting for startups & small businesses.

  Email HostsGratis proberenPrijs vanafBijlage grote limiet
  1. Google WorkspaceYes€625MB
  2. Maxvankekeren-ITNo€1.9950MB
  3. NeoYes€1.9930MB
  4. TitanYes€1.4930MB
  5. ZohoYes€120MB
  6. Microsoft 365Yes€9.99150MB
  7. IceWarpYes€1.5030MB
  8. MailgunYes€3525MB
  9. SendGridYes€19.9530MB
  10. Intermedia ExchangeNo€7.9450MB
  11. PostmarkYes€1510MB
  12. FastmailYes€350MB
  13. Amazon WorkMailYesCustom Pricing29MB

  💡 Opmerking: al deze providers bieden 24/7 ondersteuning, spamfilters en aangepaste domeinen.

  Waarom heeft u emailhosting nodig?

  Hoewel eigenaren van kleine bedrijven in eerste instantie misschien denken dat een Gmail-domein voldoende is voor hun behoeften, kan investeren in emailhostingservices aanzienlijke voordelen opleveren. Dit is waarom:

  1. Verbeterde merkbekendheid en authenticiteit

  Een aangepaste domeinnaam authenticeert uw bedrijf en laat een blijvende indruk achter bij de ontvangers, waardoor de merkbekendheid wordt vergroot. Dit is de reden waarom 37% van de merken hun e-mailbudget verhoogt.

  2. Geavanceerde mailboxbeveiliging

  E-mailhostingservices bieden superieure beveiligingsfuncties in vergelijking met gratis services, waardoor interne en externe veilige communicatie wordt gegarandeerd. Extra beveiligingsfuncties zoals tweefactorauthenticatie (2FA), spambescherming, end-to-end-encryptie, anti-spoofing en anti-phishing zijn vaak inbegrepen.

  3. Aanvullende zakelijke hulpmiddelen

  E-mailhostingproviders bieden doorgaans extra tools en functies die helpen bij marketing en bedrijfsplanning. Sommige providers bieden bijvoorbeeld samenwerkingstools, aanpassing van HTML-e-mail en hogere leveringspercentages met e-mailvalidatie-API’s.

  4. Verhoogde opslagruimte en klantenondersteuning

  Bij op maat gemaakte abonnementen worden betaalde services vaak geleverd met een grotere opslagcapaciteit – tot 50 GB per mailbox of meer. Bovendien bieden de meeste providers 24/7 klantenondersteuning, zodat er altijd hulp beschikbaar is wanneer dat nodig is.

  Kijk bovendien eens hoe het aantal e-mailgebruikers jaarlijks consistent groeit. Tegen 2026 zal het aantal e-mailgebruikers naar verwachting stijgen tot maar liefst 4,73 miljard gebruikers. Dus hoe later je begint, hoe meer je misloopt.

  Grafiek met groeiende email gebruikers per jaar die emailhosting gebruiken

  En het gaat niet alleen om het aantal gebruikers. In termen van rendement op investering (ROI) geven statistieken aan dat voor elke dollar die aan e-mailmarketing wordt besteed, een rendement van € 40 kan worden verwacht. Dit maakt emailhosting tot een potentieel lucratieve investering voor uw bedrijf.

  Soorten email hosting

  Er zijn drie soorten emailhostingservices voor kleine bedrijven. Laten we ze eens bekijken:

  TypeOmschrijvingIdeaal voor
  Shared Email HostingVoordelige optie met gedeelde serverbronnen. Lagere beveiliging.Kleine bedrijven met krappe budgetten.
  Third-party Email HostingBedrijven huren dedicated serverruimtes. Betere beveiliging dan gedeelde hosting.MKB met een redelijk budget.
  Self-hosted Email HostingBedrijven zetten hun eigen serverinfrastructuur op. De gegevensbescherming is aanzienlijk hoog.Bedrijven met voldoende budget voor interne servers.

  IMAP, POP3 en SMTP begrijpen

  E-mailcommunicatie is afhankelijk van drie hoofdprotocollen: IMAP, POP3 en SMTP. Elk van deze protocollen speelt een unieke rol in het proces van het verzenden, ontvangen en opslaan van e-mails.

  1. IMAP (Internet Message Access Protocol): Met dit protocol hebben gebruikers vanaf een lokale client toegang tot hun e-mail op een externe mailserver. IMAP synchroniseert de mail op de server met de mail in je app, waardoor je vanaf verschillende apparaten je mail kunt bekijken en beheren.
  2. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol): Dit protocol verzendt e-mails. Wanneer u een e-mail verzendt, wordt deze opgepikt door SMTP en vervolgens naar de e-mailserver van de ontvanger verzonden.

  3. POP3 (Post Office Protocol versie 3): In tegenstelling tot IMAP downloadt POP3 e-mail van een server naar een enkele computer en verwijdert deze vervolgens van de server. Omdat uw e-mail op uw computer wordt opgeslagen, heeft u nog steeds toegang tot uw berichten, zelfs als u geen internetverbinding heeft.
   

  Emailhosting bedrijven gebruiken vaak een combinatie van deze protocollen om hun klanten efficiënte services te bieden. Elk protocol heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hiertussen hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden van een gebruiker.

  Voor- en nadelen van IMAP
  🟢 Uitstekende synchronisatie tussen verschillende apparaten.
  🟢 Lokale machinestoringen hebben geen invloed op de gegevens.
  🟢 Lokaal opslaggebruik is bijna nul. Er wordt gebruik gemaakt van de servers van de serviceprovider.

  🔴Je hebt altijd een internetverbinding nodig.
  🔴 Berichten hebben vaak vertragingstijden vanwege realtime synchronisatie.
  🔴De serveropslagcapaciteit is meestal beperkt. U zult waarschijnlijk moeten betalen voor extra opslagruimte.

  Voor- en nadelen van SMTP
  🟢 SMTP probeert de e-mail herhaaldelijk te verzenden, meestal totdat deze wordt afgeleverd.
  🟢 SMTP legt de redenen uit als de e-mail niet doorkomt.
  🟢 Zeer betrouwbare manier om e-mails te verzenden.

  🔴 Firewalls blijken een strakke beveiliging te zijn tegen SMTP-portals.
  🔴 Servers kunnen e-mailberichten weigeren die langer zijn dan een bepaald aantal tekens.
  🔴SMTP op zichzelf kan onveilig zijn. Voor een betere beveiliging is externe hulp nodig.

  Voor- en nadelen van POP3
  🟢 Berichten en bronnen worden gedownload op apparaten en zelfs offline beschikbaar.
  🟢 Vooraf gedownloade bronnen maken het openen en bekijken van e-mails sneller.
  🟢 Gebruikt minder serveropslag.

  🔴 Schadelijke e-mails met beschadigde bestanden kunnen uw apparaten beschadigen.
  🔴 Het verzenden van grote bronnen is moeilijk vanwege de beperkte serverbronnen.
  🔴 Beschadigde mappen kunnen leiden tot gegevensverlies.

  Gratis email migratie

  Wilt u overstappen van uw huidige email provider naar Business Email van Maxvankekeren-IT, dan is dat gelukkig super makkelijk. Wij migreren uw email inboxes geheel gratis van uw huidige provider naar onze emailservers toe zodat u zonder zorgen verder kunt. 

  Neem contact op met onze support, wij helpen u graag verder met de migratie.