Redis op WordPress installeren en configureren (verhoog de prestaties van uw site)

wordpress + redis caching

Redis op WordPress installeren en configureren (verhoog de prestaties van uw site)

Redis is een van de beste WordPress-cachingtools om uw website te versnellen. En daarom is het wereldwijd beschikbaar op elke Maxvankekeren-IT-server als optionele installatie.

Maxvankekeren-IT gelooft in het combineren van hoge snelheden, hoge prestaties, stabiliteit en geweldige ondersteuning op zijn WordPress-servers. Het biedt dus een door PHP aangedreven stapel met meerdere cachelagen, en de Redis Object Cache maakt deel uit van die laag.

Deze blog richt zich op het gebruik van Redis-cache op uw WordPress-site en het verbeteren van de prestaties van de site via cache-plug-ins zoals Breeze. Voor technisch onderlegde gebruikers wordt in dit artikel ook beschreven hoe u de Redis Object Cache plugin kan gebruiken.

Table of Contents
    Add a header to begin generating the table of contents

    Wat is Redis en hoe werkt het?

    Alle Maxvankekeren-IT-servers gebruiken standaard Memcached als objectcache. WordPress Redis is echter een geavanceerdere en rijkere implementatie die alles doet wat Memcached biedt en extra functies biedt.

    Remote Dictionary Server (Redis) is een in-memory, persistente database met sleutelwaarden die bekend staat als een datastructuurserver. Een belangrijke factor die Redis onderscheidt van vergelijkbare servers is de mogelijkheid om gegevenstypen op hoog niveau op te slaan en te manipuleren (veel voorkomende voorbeelden zijn lijsten, kaarten, sets en gesorteerde sets).

    In combinatie met MySQL of MariaDB versnelt het cachingmechanisme van Redis de zoekopdrachten in de WordPress-database.

    De prestaties, eenvoud en manipulatie van de microdatastructuur van Redis zorgen ervoor dat het aanzienlijk beter presteert dan traditionele relationele databases. Redis inschakelen op Maxvankekeren-IT-servers is eenvoudig; blijf lezen om de stappen te leren om Redis Object Cache te integreren op uw WordPress-sites die worden gehost door Maxvankekeren-IT.

    Hoe werkt Redis samen met WordPress Cache-plug-ins?

    In tegenstelling tot traditionele WordPress-cacheplug-ins is Redis een cache op de server. WordPress-cacheplug-ins zijn gebouwd om de weergave van de frontend van een website te versnellen door statische versies van de pagina’s waarop geen code wordt uitgevoerd in het cachegeheugen op te slaan (bijvoorbeeld de gewone pagina’s en berichten die als statische inhoud in de cache worden weergegeven).

    Stel dat uw WordPress-site lidmaatschappen aanbiedt en inhoud en kortingen voor leden beschermt in de aangesloten WooCommerce-winkel (die ook cursussen verkoopt die zijn gemaakt met het door u gewenste LMS voor WordPress). Bij het kiezen van een cacheplug-in is het belangrijk om rekening te houden met factoren als gebruiksgemak, compatibiliteit met uw website en de specifieke behoeften van uw LMS. Nadat u een plug-in heeft gekozen, is het belangrijk om een leerbeheersysteem te vinden dat deze ondersteunt en voldoet aan de vereisten van uw LMS.

    Al deze plug-ins, plus hun add-ons, betekenen dat er 50 (of meer) actieve plug-ins op uw WordPress-site kunnen zijn.

    We gaan ervan uit dat u al over een correct geconfigureerde WordPress-cacheplug-in beschikt die uw pagina’s bedient. Maar in uw WordPress-beheergebied gaat het niet zo snel, omdat de dynamische inhoud niet in de cache wordt opgeslagen.

    Het integreren van Redis zal resulteren in een merkbare verbetering van de backend-operaties en het drastisch verkorten van de wachttijden. Redis cachet en verwerkt databasequery’s en datastructuren om uw backend-ervaring net zo snel te maken als de frontend.

    Waarom heeft WordPress Redis nodig?

    Een WordPress-website met een laggy front- en back-end is teleurstellend. U kunt slechte gebruikerservaringen voorkomen en uw WordPress-sites versnellen door een caching-mechanisme zoals Redis-cache te integreren.

    Als Redis is ingeschakeld op een WordPress-site, krijgen uw bezoekers de inhoud sneller op uw site. Wanneer een bezoeker gegevens op een WordPress-site opvraagt, begint de backend doorgaans MySQL-query-looks uit te voeren, wat tijdrovend is.

    Redis slaat belangrijke gegevens op in zijn geheugen, die op verzoek direct worden afgeleverd om de zaken sneller te maken. Redis zorgt er dus voor dat gegevens sneller kunnen worden opgehaald, waardoor de prestaties worden verbeterd en de responstijden drastisch worden verkort.

    Voeg code toe aan het WP-configuratiebestand om conflicten te voorkomen

    Als uw site wordt gehost door Maxvankekeren-IT, moet u enkele wijzigingen aanbrengen in het bestand wpconfig.php om conflicten te voorkomen en Redis soepel te laten werken.

    Gebruik FTP-software zoals FileZilla en PuTTy om toegang te krijgen tot het wpconfig.php-bestand. Volg onderstaande stappen:

    • Log in bij uw FTP-client.
      Maak verbinding met uw host.
      Zoek het public_html-bestand
    • Binnen public_html vind je het bestand wp-config.php.
    • Open het bestand wpconfig.php in een willekeurige teksteditor
    • Voeg een regel code toe die hieronder wordt vermeld, net na de eerste regel, de openingstag van PHP (<?php).

    define(‘WP_CACHE’, True);

    wp-config-01
    Scrol omlaag naar hetzelfde bestand en zoek het gedeelte Authenticatie, unieke sleutels en zouten. Voeg de onderstaande coderegel toe aan de eerste regel.

    1. define(‘WP_CACHE_KEY_SALT’, ‘yoursite.com’);

    wp-config-02
    De WordPress Cache Salt Key (jouwsite.com in het bovenstaande voorbeeld) kan van alles zijn wat je maar wilt. Het moet een unieke sleutel zijn voor elke WordPress-installatie op die server. Zo weten wij zeker dat Redis er goed mee omgaat.

    Installeer Redis Object Cache Plugin

    Voordat u Redis Object Cache installeert en configureert, raden we u aan een caching-plug-in te installeren, zoals de Breeze-cache-plug-in, om de frontend van uw site te optimaliseren.

    Breeze en Redis zijn twee afzonderlijke cachingsystemen. Breeze slaat de inhoud van uw site op in de cache voor verbeterde snelheden, en WordPress Redis slaat de zoekopdrachten, transiënten en andere gegevensstructuren op in de cache voor de WordPress-beheerder. Met Breeze en Redis samen krijgt u dus een geoptimaliseerde front-end en back-end.

    Lees onze gedetailleerde handleiding voor het installeren van de Breeze-cacheplug-in op uw WordPress-site.

    Installeer Redis Object Cache Plugin

    Volg de onderstaande stappen om de Redis Object Cache-plug-in op uw WordPress-site te installeren:

    • Log in op uw WordPress-site.
    • Ga naar uw WordPress-beheerdersdashboard.
    • Klik op Plug-ins → Nieuwe toevoegen.
    • Zoek naar Redis Object Cache.
    • Klik op de knop Installeren.

    Redis Object Cache

    • Activeer de plug-in door op de knop Activeren te klikken.

    Activate Redis Object Cache

    • Na de activering wordt u doorgestuurd naar Instellingen. Klik op Opnieuw.
    • U zult zien dat de status Inleveren ongeldig is.
    • Klik op de knop Objectcache inschakelen om de status in te schakelen.

    Redis Status Disable

    • Zodra de objectcache is ingeschakeld, verandert de status naar Verbonden.
    • Onderaan de pagina ziet u de knop Cache leegmaken. Laten we het gebruik en de noodzaak van deze knop begrijpen.

    Redis Cache enbale

    Meestal hoeven we de objectcache niet leeg te maken. Toch is het soms de enige goedmaker als backend-bewerkingen niet correct werken, zoals de noodzaak om een plug-in te activeren of te deactiveren.

    De optie Cache leegmaken is alleen bedoeld voor de objectcache en is een goede gewoonte om alle andere caches leeg te maken of leeg te maken.

    Breeze, Varnish en andere cache-plug-ins hebben speciale cache-opties voor leegmaken of leegmaken, waarmee onnodige bestanden van uw site worden verwijderd.

    Samenvatting

    In deze tutorial wordt u begeleid bij het configureren van Redis Object Cache-ondersteuning voor uw WordPress-sites. Deze implementatie is bedoeld om uw backend-activiteiten te versnellen door aanhoudende caching-query’s, transiënten en fundamentele datastructuren.

    Hoewel we Varnish en Memcached al in ons arsenaal hadden, gingen we toch een stap verder voor maximale snelheidsboosts. Een eenvoudige WordPress-site die wordt gehost op Maxvankekeren-IT met Breeze kan in slechts 79 ms worden geladen.

    Als uw site niet op Maxvankekeren-IT wordt gehost, mist u de snelheidsboosts. Vraag een productdemo van Managed Webhosting aan en leer meer over het product, de functies ervan en hoe het werkt om uw website te versnellen.