Wat de Update van Maart 2024 Betekent voor Jouw SEO

Wat de Update van Maart 2024 Betekent voor Jouw SEO

Google zet zich in om de kwaliteit van zoekresultaten continu te verbeteren. In maart 2024 kondigde Google een belangrijke update aan. Deze update richt zich op het bestrijden van spam, het verminderen van ongeoriginaliteit, en het verbeteren van de zichtbaarheid van écht nuttige informatie. Als webdesignbureau is het van cruciaal belang om deze ontwikkelingen te begrijpen en je SEO-strategie hierop aan te passen.

Table of Contents
  Add a header to begin generating the table of contents

  Google's focus op kwaliteit

  Google’s update is een voortzetting van de strijd tegen het manipuleren van zoekresultaten. De focus ligt daarbij nog sterker op de volgende kernpunten:

  • Kwalitatief hoogwaardige content: Google is op zoek naar inhoud die echt waarde toevoegt. Ze zetten krachtige algoritmes in om te bepalen of inhoud origineel, diepgaand en informatief is.
  • Goede gebruikerservaring (UX): De opbouw en functionaliteit van je website speelt nu een grotere rol in de beoordeling. Een gebruiksvriendelijke, toegankelijke website wordt beloond.
  • Intentie boven pure zoekwoorden: Websites die inspelen op de bedoeling achter zoekvragen worden hoger gewaardeerd dan websites die louter op zoekwoorden focussen.

  Nieuwe spambeleid

  Google introduceert ook nieuw beleid om specifieke spamtechnieken aan te pakken:

  • Misbruik van grootschalige content: Het automatisch genereren (door mens of AI) van nietszeggende content om rankings te boosten wordt bestraft.
  • Misbruik van sitereputatie: Websites die gebruikmaken van de reputatie van andere websites door daarop ongecureerde, low-value content te plaatsen, worden afgestraft.
  • Misbruik van geëxpireerde domeinen: Het hergebruiken van oude domeinnamen puur om zoekresultaten te manipuleren, wordt gezien als spam.

  Wat betekent dit voor jouw website?

  De gevolgen van deze update kunnen groot zijn. Websites die zich schuldig maken aan spamtactieken zullen waarschijnlijk een aanzienlijke daling in hun rankings ervaren. Als webdesignbureau is het belangrijk voor je klanten en je eigen website om deze richtlijnen in het oog te houden. We hebben daarom speciaal voor jouw de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

  SEO-strategieën die werken

  • Denk als je gebruiker: Wat wil iemand die jouw website bezoekt écht vinden? Creëer content die deze behoefte vervult.
  • Investeer in kwaliteit: Besteed tijd aan het creëren van goed geschreven, diepgaande en unieke content.
  • Optimaliseer voor UX: Zorg voor een vlotte navigatie, een snelle laadtijd en een website die voor alle apparaten goed functioneert.
  • Bouw organisch aan backlinks: Links van kwalitatief sterke websites geven een signaal van relevantie aan Google. Verdien deze door waardevolle content te produceren.

  SEO-strategieën die je beter vermijdt

  • Gekochte links: Het kopen van backlinks is een riskante tactiek die door Google steeds beter wordt herkend.
  • Keyword stuffing: Het overmatig gebruiken van zoekwoorden zonder dat deze op een natuurlijke manier in de tekst voorkomen, biedt geen waarde.
  • Clickbait: Koppen/titels die niet in lijn liggen met de daadwerkelijke inhoud van de pagina zullen door Google worden gedetecteerd.
  • AI-content: Overmatig gebruik van AI-content – zonder menselijke redactie – kan leiden tot teksten die wellicht vloeiend zijn, maar weinig meerwaarde bieden.

  Blijf op de hoogte

  Google’s algoritmen evolueren voortdurend. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en updates om te voorkomen dat je website ongewild het slachtoffer wordt van veranderende richtlijnen. Zo blijf jij je klanten waardevol zoekverkeer leveren!

  Optimaliseer je website voor de lange termijn

  Zie Google niet als tegenstander, maar als partner in het brengen van bezoekers naar waardevolle websites. Door consistent te investeren in kwaliteit, zowel in content als in de technische SEO, maak je jouw website sterker voor de toekomst.

  Maxvankekeren-IT is er om te helpen

  Hoewel Maxvankekeren-IT zich niet specialiseerd in SEO, zorgen we natuurlijk wel dat jouw site goed gevonden wordt in Google. Heb jij vragen over jouw site? Neem contact met ons op en we kijken graag met je mee.